Pažitka
Název:

Losos v papilotu s tymiánovým kuskusem a rajčátky


Losos v papilotu s tymiánovým kuskusem a rajčátky


Ingredience:
Ingredience:
kuskuscca 100 g
tymián3 snítky
sůl dle chuti
vývar dle potřeby
lososcca 350 g
rajčata4 ks
malá cibulka1 ks
tymián5 snítek
rozmarýn3 snítky
petrželka hrst
olivový olej dle potřeby
máslo4 plátky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Nedávno jsem zahlédla na oblíbených stránkách recept na chutné a hlavně rychlé jídlo. Dnes jsem opravdu potřebovala uvařit rychle, a proto jsem se inspirovala a udělala lososa v papilotu. Je to úžasný recept, po kterém nebudete mít kuchyň plnou nádobí. V podstatě při jednom se vám dělá jak ryba, tak i příloha a na závěr si pochutnáte.

V kastrolku si do rozpáleného oleje vložíme tři snítky tymiánu, necháme prohřát a poté vsypeme kuskus, mírne osmahneme a pak zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme provařit a pak ještě necháme cca 7 minut pod pokličkou dojít. 
Nakrájíme si najemno cibulku a rajčata na kostičky a společně s třemi čtvrtinami nasekaných bylinek, vše zamícháme do kuskusu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Připravíme si dva kusy pečícího papíru a na ně rozdělíme kuskus a na něj poklademe lososa, kterého jsme osolili a opepřili. Navrch lososa dáme zbytek bylinek a položíme plátek másla. Pečlivě zabalíme. Nejprve nahoře srolujeme a pak po stranách. Pevně utáhneme. Pečeme v předehřáté troubě cca 10-15 minut. Po upečení opatrně rozbalíme a můžeme jíst přímo z pečícího papíru.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno