Pažitka
Název:

Lososová pomazánka s lučinou


Lososová pomazánka s lučinou


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý losos dle potřeby
lučina dle potřeby
čerstvě mletý pepř dle chuti
mořská sůl dle chuti
citronová šťáva dle chuti
kapary dle chuti
cibule dle chuti
čerstvý kopr dle chuti
Postup přípravy:

Dnes je sice pátek, ale já osobně jsem měla malou sobotu. 

Poslední měsíc mě alespoň 3x do týdne bolí hlava a jsem náladová. Psaní diplomové práce si vybírá svou daň a vnitřní stres je potvora. Tak jsem si říkala, že je třeba ubrat a trochu si oddechnout. 

A tak jsem si ráno přispala a udělal jsem si na snídani opravdu luxusní pomazánku s lučinou. 

Já osobně mám lučinu moc ráda, jsem schopná si ulomit půlku kostičky a sníst ji jen tak, na chuť.

Perfektní na ní je, že je skvělá i na sladko, ale o tom zase příště.

Ingredience dnes píši úmyslně bez gramáže, sami uvidíte nejlépe, jaké množství vám bude vyhovovat.

1. Filet z čerstvého lososa jsem omyla a ukrojila si porci pro dva lidi, tu jsem nakrájela na drobné kostičky. 

2. Do hlubokého talíře jsem dala dvě kostky lučiny a přidala trochu mléka. A to z důvodu, že je lučina hodně hutná, tak aby se pomazánka lépe roztírala na chleba.

3. Pomocí vidličky jsem mléko s lučinou rozmíchala tak, aby se obě ingredience spojily. 

4. Poté jsem do talíře přidala na kousky nakrájeného lososa, nasekanou cibuli, šťávu z menšího měsíčku citronu, trochu čerstvě mletého pepře, špetku soli a nasekaný čerstvý kopr. 

5. Pomazánku promíchejte a můžete podávat s čerstvým chlebem. 

TIP na závěr: Část pomazánky jsem oddělila a přimíchala na kousky nakrájené kapary, já si bez nich nedokážu lososa už ani představit.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno