Ingredience: | |
pstruh lososovitý | 2 porce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
máslo | dle potřeby |
česnek | 2 stroužky |
nasekaná petrželka | dle chuti |
Pyré: | |
brokolice | dle potřeby |
vývar | dle potřeby |
máslo | kousek |
cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
smetana | dle potřeby |
Miluji ryby a snažím se, aby byly na u nás na stole a v jídelníčku zařazeny alespoň jednou týdně.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru.
Povaříme, pak přidáme smetanu a rozmixujeme.
Pstruha osolíme po obou stranách a opepříme.
Porce pstruha položíme kůží dolů na rozehřátý olej a přidáme rozmáčklé stroužky česneku, kousek másla a nasekanou petrželku. Kůži opečeme do křupava a obrátíme.
Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Podrobné info: