Pažitka
Název:

Lososovitý pstruh s brokolicovým pyré


Lososovitý pstruh s brokolicovým pyré


Ingredience:
Ingredience:
pstruh lososovitý2 porce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
máslo dle potřeby
česnek2 stroužky
nasekaná petrželka dle chuti
Pyré:
brokolice dle potřeby
vývar dle potřeby
máslo kousek
cibule1 ks
sůl dle chuti
smetana dle potřeby
Postup přípravy:

Miluji ryby a snažím se, aby byly na u nás na stole a v jídelníčku zařazeny alespoň jednou týdně.

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru. 

Povaříme, pak přidáme smetanu a rozmixujeme. 

Pstruha osolíme po obou stranách a opepříme. 

Porce pstruha položíme kůží dolů na rozehřátý olej a přidáme rozmáčklé stroužky česneku, kousek másla a nasekanou petrželku. Kůži opečeme do křupava a obrátíme.

Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno