Pažitka
Název:

Lososový tataráček


Lososový tataráček


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý losos bez kůže300 g
lučina50 g
cibule nebo šalotka1 ks
dijonská hořčice1 lžička
šťáva z citronu1/2 ks
petrželka hrstka
mořská sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Pokud jste, stejně jako já, přes vánoční svátky nedbali na linii, určitě oceníte recept na lehký a zdravý tataráček z lososa. Ideální jídlo na lehkou večeři, nebo výborný tip na pohoštění. =) Vyzkoušet ho můžete již zítra. =)

Lososa naškrábejte menším ostrým nožíkem najemno. Cibuli nebo šalotku nakrájejte na drobné kostičky. Petrželku také nasekejte nadrobno. Naškrábané maso z lososa dejte do misky a smíchejte ho s cibulí a petrželkou. Přidejte lučinu, hořčici a vymáčkněte půlku citronu. Osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a můžete podávat, nejlépe s opečeným toustíkem nebo bagetkou. =)

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno