Pažitka
Název:

Lososový tataráček


Lososový tataráček


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý losos200 g
kapary2 lžičky
olivy dle chuti
hořčice2 lžíce
čerstvý kopr dle chuti
šťáva z limetky dle chuti
žlutá paprika1/2 ks
červená cibule1 ks
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Tatarák z lososa jsem dělala poprvé a musím říci, že mě to mile překvapilo. Dokonalá souhra chutí, které jsou v tataráku použity.

Z lososa odstraníme kůži a omyjeme. Maso nakrájíme nebo naškrábeme, záleží, jak kdo chce veliký kousky. Já ho nakrájela na malinkatý kostičky. K nakrájenému rybímu masu přidáme hořčici, pepř, nakrájené olivy na kostičky, červenou cibuli, 2 lžičky kapary, papriku a čerstvý nasekaný kopr. Kapary jsou velice slané, proto solíme až naposledy. Nakonec dokyselíme šťávou z limety. Vše důkladně promícháme a podáváme vychlazené s pečenou bagetkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno