Ingredience: | |
čerstvý losos | 200 g |
kapary | 2 lžičky |
olivy | dle chuti |
hořčice | 2 lžíce |
čerstvý kopr | dle chuti |
šťáva z limetky | dle chuti |
žlutá paprika | 1/2 ks |
červená cibule | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Tatarák z lososa jsem dělala poprvé a musím říci, že mě to mile překvapilo. Dokonalá souhra chutí, které jsou v tataráku použity.
Z lososa odstraníme kůži a omyjeme. Maso nakrájíme nebo naškrábeme, záleží, jak kdo chce veliký kousky. Já ho nakrájela na malinkatý kostičky. K nakrájenému rybímu masu přidáme hořčici, pepř, nakrájené olivy na kostičky, červenou cibuli, 2 lžičky kapary, papriku a čerstvý nasekaný kopr. Kapary jsou velice slané, proto solíme až naposledy. Nakonec dokyselíme šťávou z limety. Vše důkladně promícháme a podáváme vychlazené s pečenou bagetkou.