Ingredience: | |
olomoucké tvarůžky | 150 g |
mleté vepřové maso (plec) | 400 g |
vejce | 1 ks |
česnek | 5 stroužků |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
strouhanka | dle potřeby |
sušená majoránka | 1 lžíce |
olej | na smažení |
Trojobal: | |
hladká mouka | dle potřeby |
vejce | dle potřeby |
strouhanka | dle potřeby |
Příloha: | |
bramborová kaše | dle chuti |
kyselé okurky | dle chuti |
Jestli máte rádi holanďák i syrečky, určitě vám bude chutnat i loštický řízek. Jenom pozor na to, že při smažení se z pánve line typická vůně.
Tvarůžky nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte s masem, vajíčkem, prolisovaným česnekem, přidejte pepř a lžíci majoránky a osolte. Celou směs dobře promíchejte. Pokud bude příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.
Vytvarujte karbanátky, Každý karbanátek zlehka obalte hladkou moukou, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Trojobal udělejte poctivě, jinak bude sýr při smažení vytékat.
Karbanátky osmažte z každé strany v rozpáleném oleji a podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Podrobné info: