hladká mouka | 250 g |
sůl | špetka |
sušené droždí | 2 lžíce |
med | 1 lžíce |
teplá voda | 2,5 dcl |
med | 100 g |
třtinový cukr | 1 lžíce |
citronová šťáva | |
citronová kůra | |
máslo | 1 lžíce |
voda | 1 lžíce |
vlašské ořechy | 50 g |
Ingredience: |
Pokud milujete sladké, vyzkoušejte tento recept na tradiční řecký dezert Loukoumades.
Nejprve si připravíme těsto. Použijeme 250g hladké mouky, špetku soli, 2 lžíce sušeného droždí, lžíci medu a 2,5dcl teplé vody. Promícháme a necháme 40 minut kynout. Poté na pánvi smažíme dozlatova.
Na polevu potřebujeme 100g medu, 1 lžíci třtinového cukru, šťávu a kůru z poloviny citronu, 1 lžíci másla, 1 lžíci vody a 50g vlašských ořechů. Necháme pěkně svařit a můžeme polévat.
www.facebook.com/RegionNaTaliri