Ingredience: | |
kapusta pokrájená nahrubo | 200 g |
uvařené bílé fazole | 350 g |
hraška | 4 vrchovaté lžíce |
česnek | 4 stroužky |
sůl | dle chuti |
bílý pepř | špetka |
saturejka | dle chuti |
drcený kmín | špetka |
mletá červená paprika | špetka |
olej | 3 lžíce |
U nás se marodí, nicméně jsem se rozhodla svůj plánovaný souboj s kapustou uskutečnit. Když jsem tuhle krásně zelenou potvůrku uviděla v obchodě, uvědomila jsem si, že můj skoro 18m prcek ji ještě neochutnal (!!!), a tak jsem ji prostě musela koupit. Až doma mi došlo, že kromě klasiky (dušené), jsem ji nikdy jinak nejedla, natož vařila. A že není zrovna mým favoritem mezi zeleninou. Zrodily se tyto karbanátky a Matymu kupodivu tak šmakovalo, že snědl celou porci.
Kapustu vaříme ve vodě (popř. v páře) cca 10-15min, slijeme a zchladíme studenou vodou. Spolu s uvařenými bílými fazolemi pomeleme, směs dochutíme prolisovaným česnekem, okořeníme a zahustíme hraškou. Tvarujeme karbanátky, které buď smažíme na oleji nebo pečeme na pečícím papíru zakapané olejem dozlatova. Podáváme třeba s maštěnými bramborami a salátem z mrkve a jablíčka.
Podrobné info: