Pažitka
Název:

Lžícový koláč s ovocem


Lžícový koláč s ovocem


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka20 lžic
cukr (stačí i 15)20 lžic
rozpuštěné máslo15 lžic
vejce2 ks
prášek do pečiva1 balíček
mléko (když bude těsto husté, přidejte)10 lžic
tvaroh1 ks
vejce1 ks
vanilkový cukr (nebo dle chuti)3 lžíce
Drobenka:
rozpuštěné máslo80 g
polohrubá mouka200 g
cukr200 g
rum dle chuti
Různé ovoce:
maliny, borůvky, meruňky, rebarbora, rybíz, třešně... dle potřeby a chuti
Postup přípravy:

V létě máme rádi koláče s ovocem, tvarohem a žmolenkou a tento recept jsem dostala od mojí maminky. Je krásně vláčný a díky ovoci a tvarohu šťavnatý.

Suroviny na těsto si odměříme a vše smícháme dohromady. Vylijeme buď na vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený pečícím papírem.

Dále si připravíme tvaroh. Žloutek, tvaroh, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady a potom nanášíme lžící tak, aby tvarohu nebyla souvislá vrstva, ale jen místy a po celé ploše.

Potom poklademe ovocem a nakonec si připravíme drobenku. Rozpustíme máslo a pomalinku přimícháme mouku a cukr, nakonec kápneme trošku rumu. Drobenkou koláč posypeme a dáme upéct. Pekla jsem na střední teplotu, až koláč zezlátl.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno