Pažitka
Název:

Maková roláda s pudingovým krémem


Maková roláda s pudingovým krémem


Ingredience:
Těsto:
žloutky5 ks
cukr krupice5 lžic
polohrubá mouka5 lžic
mák (mletý nebo celý)3 lžíce
bílky utřené v tuhý sníh5 ks
kypřící prášek do pečiva1 balíček
Náplň:
máslo250 g
mléko500 ml
cukr krupice2 lžíce
vanilkový pudingový prášek2 balíčky
cukr moučka3 lžíce
Postup přípravy:

Krásný páteční podvečer přeji! Hurá, víkend je před námi a má být krásně slunečný, tak mám pro vás tip na dobrotu ke kávě, nebo čaji na terasu, co vy na to? Dnes jsem trochu experimentovala a dopadlo to na výbornou. Představuji vám luxusní makovou roládu s pudingovým krémem! 

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Poté vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a poté přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva a mák. Pak pomalu ručně vmícháme do žloutkové směsi sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do růžova – já jsem pekla 7 minut. Po vyndání z trouby pár minut počkáme, aby odešla vařící pára, a ještě teplou roládu srolujeme včetně pečícího papíru a necháme vychladnout.
Než nám roláda vychladne, tak si připravíme náplň. Z mléka, dvou lžic cukru krupice a vanilkových pudingových prášků si uvaříme hustý puding. Nezapomeneme na puding položit potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí škraloup. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s třemi lžícemi cukru moučka a pomalu přidáváme vychlazený puding.  Vyšleháme v hladký krém. Teď již jen roládu roztočit, naplnit krémem a zatočit (při zatočení opatrně sundáváme pečící papír). Zbývající krém použijeme na zdobení rolády pomocí cukrářského sáčku.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno