Ingredience: | |
jemná špaldová mouka | 225 g |
mletý mák | 100 g |
cukr krupice | 100 - 150 g |
celé vejcec | 1 ks |
práše do pečiva | 1 ks |
olej | 130 ml |
bílý jogurt | 150 ml |
mléko | 150 ml |
marmeláda (višňová) | 1 lžíce |
Máte rádi mák? Tak šup na tento recept.
Mák setý je bylinou. Odvar z makovic se často používat jako tišící prostředek. Dnes se z máku extrahují účinné složky pro farmaceutické prostředky. Kodein - používaný při silných záchvatech kašle a Morfin. Mák obsahuje spolu se sezamem nejvíce vápníku ze všech potravin a dále je doporučován všem lidem, kteří mají překyselený organismus, protože je silně zásaditý. Mák se také používá při poruchách nespavosti a pro zklidnění.
Výše uvedené ingredience dáme do misky a vymícháme v hladké těsto.
Připravené těsto plníme do libovolných formiček a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 - 25 minut.
Jakmile máme bábovičky upečené, můžete ještě na závěr dle libosti pocukrovat.
Podrobné info: