Pažitka
Název:

Makovec bezlepkový

veganský recept


Makovec bezlepkový


Ingredience:
Ingredience:
rýžová moouka1 hrnek
pohankové vločky1 hrnek
kukuřičná mouka0,5 hrnku
kypřící prášek bez fosfátů1 lžíce
mletý mák1 hrnek
jemně sekané ořechy34 hrnku
banán1 ks
bio slunečnicový olej1,5 dcl
tofu1 ks
rostlinné mléko1 hrnek
rozinky a brusinky dle chuti
Postup přípravy:

Milí vesmírňáci, tento koláč byl opravdu vynikající, křehký, vláčný a plný výborného máku. Je přirozeně bezlepkový ze samých hodnotných surovin a také veganský, čímž vyzařuje náklonnost k přírodě.
Kdykoliv uvádím nějaký recept, samozřejmě je na Vás, jak si ho upravíte podle své chuti a také surovin, které máte, či nemáte doma. Když jsem v kuchyni, prožívám stavy úplné vnitřní tichosti, pak mé ruce samy sahají po ingrediencích, které jsou pro výsledek nejlepší. Nechám skrze sebe hovořit energii tvoření.
Pokud i Vy máte tuto potřebu, nechat skrze sebe proudit tvořivou energii a také lásku k plodinám, zkoušejte, pečte, vařte, je to krásné.

Opět použijeme zvlášť dvě mísy. V jedné míse rozmačkáme vidličkou banán, přilijeme olej. V mixéru rozmixujeme tofu s jedním hrnkem mléka a přidáme k banánu. V druhé míse smícháme mouky s práškem do pečiva a tuto směs smícháme s "vlhkou". Měla by být středně hustá. Zapneme troubu na 170°C. Do těsta přidáme ořechy, brusinky a rozinky. Pokud je těsto příliš hutné, přidáme trochu mléka nebo vody. Vlijeme do pekáče a ozdobíme dle fantazie, já použila banán a semínka.

Pečeme asi 40 minut. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Denisa Schmiedová

    zavřít okno