Pažitka
Název:

Makovec s pomerančovou šťávou a třešněmi


Makovec s pomerančovou šťávou a třešněmi


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
třtinový cukr1 hrnek
vanilkový cukr1 balíček
podmáslí1 hrnek
polohrubá mouka zkombinovaná se špaldovou2 hrnky
mletý mák1 hrnek
prášek do pečiva1 balíček
kůra z 1/2 pomeranče dle chuti
šťáva z 1/2 pomeranče dle chuti
třešně1 hrnek
Postup přípravy:

Manžel má makovec moc rád. Peču ho v různých variacích, ale tato je jeho nejoblíbenější. Voní po pomerančích, je vláčný díky podmáslí a třešně opravdu tvoří tu pomyslnou "třešinku".

V míse vyšleháme vejce s cukry do husté pěny, přišleháme podmáslí, mák, kůru a šťávu z pomeranče. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do směsi. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, přidáme třešně a pečeme při 170°C cca 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí9 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno