vejce | 4 ks |
krupicový cukr | 260 g |
vanilkový cukr | 1 sáček |
rozpuštěné máslo | 180 g |
olivový olej | 100 ml |
mléko | 150 ml |
hladká mouka | 400 g |
kypřící prášek | 2 lžičky |
sůl | špetka |
kůra z citronu | 1 ks |
mletý mák | 50 g |
černý rybíz | 300 g |
červený rybíz | 150 g |
Ingredience: |
Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu.
V jedné nádobě dobře promíchejte suché ingredience. V druhé nádobě vyšlehejte mokré ingredience elektrickým šlehačem. Obě části lehce spojte a vmíchejte černý rybíz. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte červeným rybízem. Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny.
Dobrou chuť.
Podrobné info: