Pažitka
Název:

Makovec s tofu tvarohem a jahodovým přelivem

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy, bez palmového oleje, bez cukru, bez pšenice


Makovec s tofu tvarohem a jahodovým přelivem


Ingredience:
Makovec (forma o průměru 26 cm):
špaldová mouka2 hrnky
mletý mák1 hrnek
řepkový olej5 lžic
rostlinné mléko1 hrnek
kypřící prášek bez fosfátů1 lžička
rýžový sriup1/3 hrnku
vanilková hraška1 lžíce
voda3 lžíce
Tofu tvaroh:
Tofu natural1 balení
citron (šťáva a kůra)1 ks
vanilka1 lžička
rýžový sirup dle chuti
kukuřičný škrob1 lžíce
rostlinné mléko1 dcl
Jahodový přeliv:
jahody2 hrnky
rýžový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Pokud patříte mezi milovníky máku, zbystřete! Tento recept vám nesmí uniknout. Konečně se mi podařilo najít recept, který je veganský, bez palmového tuku, cukru a přitom je lahodný a moooc dobrý. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Nejprve upečte makovec. V míse smíchejte sypké suroviny – mouku, mák, kypřící prášek a hrašku. Následně postupně přimíchávejte tekuté suroviny – olej, mléko, sirup a vodu. Doporučuji použít šlehač, je to rychlejší, ale jde to i ručně, jen musíte být pečliví, abyste v těstě neměli hrudky. Jakmile bude těsto pořádně promíchané, vylijte do pečícím papírem vyložené formy a pečte v předehřáté troubě při 180°C zhruba 30 minut.  

Mezitím si připravte tofu tvaroh. Tofu nakrájejte na kostky, přidejte citronovou šťávu a kůru, vanilku, sirup a kukuřičný škrob. Mixujte na jemnou kaši, případně nařeďte rostlinným mlékem. 

Jahody rozehřejte v hrnečku s troškou sirupu a krátce povařte.

Upečený makovec nechte vychladnout, polijte tofu tvarohem a dejte ještě na 10 minut zapéct do trouby. Servírujte s jahodovým přelivem. 

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno