Pažitka
Název:

Makový trhací chléb


Makový trhací chléb


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka typ 1050300 g
polohrubá mouka100 g
máslo150 g
mléko150 ml
droždí25 g
cukr krystal1 lžíce
sůl1 lžička
Náplň:
mletý mák200 g
cukr krystal100 g
mléko300 ml
Postup přípravy:

Včera jsem si přinesla z Alberta dvě nové formy na pečení. A už dlouho jsem chtěla zkusit tzv. trhací chléb a jedna forma na to byla víc než vhodná. Při hledání receptu jsem, ale narazila na sladký "trhací" recept, navíc makový a tak bylo rozhodnuto. Inspirací mi byl recept z webu www.proženy.cz .

Těsto si nechávám zadělat pekárnu na chleba- program Příprava těsta. Poznámka: máslo si předem rozehřeji a přidám do pekárny k ostatním surovinám. Mezitím si uvaříme náplň - mléko,mák a cukr provaříme pár minut na mírném ohni do zhoustnutí. Z vykynutého těsta vyválíme plát 3-4 mm vysoký, potřeme makovou náplní a nakrájíme na čtverce zhruba o velikosti 10x10 cm. Formu vyložíme pečícím papírem, a nebo vymažeme máslem. Jednotlivé čtverce skládáme vedle sebe - "na stojato" a vždy je trochu přimáčkneme k sobě. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme buď nakrájený, a nebo vcelku tak, že si každý kousek po kousku otrhává.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno