Ingredience: | |
lilek | 2 ks |
menší makrela | 3 ks |
kořenová petržel | 2 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
citronový pepř | špetka |
Pro ty, kteří mají dělenou stravu - skupina živočišná....
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme. Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, (oleje minimálně). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.
Podrobné info: