Pažitka
Název:

Makrela a lilkové pyré


Makrela a lilkové pyré


Ingredience:
Ingredience:
lilek2 ks
menší makrela3 ks
kořenová petržel2 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
citronový pepř špetka
Postup přípravy:

Pro ty, kteří mají dělenou stravu - skupina živočišná....

Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme. Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, (oleje minimálně). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno