Pažitka
Název:

Makrela v bylinkové marinádě s česnekem a lehký bylinkový bramborový salát


Makrela v bylinkové marinádě s česnekem a lehký bylinkový bramborový salát


Ingredience:
Ingredience:
makrela4 ks
olivový olej dle potřeby
utřený česnek4 - 6 stroužků
sůl dle chuti
máslo100 g
šťáva z citronu dle chuti
oregano dle chuti
koriandr dle chuti
tymián dle chuti
Bramborový salát:
uvařené brambory800 g
libeček dle chuti
pažitka dle chuti
petrželka dle chuti
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hořčice1 lžíce
červená cibule dle chuti
jarní cibulka dle chuti
Postup přípravy:

Téměř každý zná makrelu uzenou, tak jak ji prodávají v obchodech. Co si ji ale připravit doma? Naložit ve vlastní marinádě a upéct, jistě si pochutnáte.

Makrely omyjeme, osolíme, potřeme připravenou marinádou z česneku, oleje, citronové šťávy a bylinek. 

Vložíme na plech potřený máslem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova cca 25 - 30 minut. Ještě trochu zakápneme olejem a podléváme výpekem.

Podáváme s lehkým bramborovým salátem.

Bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Přidáme lžíci hořčice, nakrájenou červenou cibuli, pokrájenou jarní cibulku a nadrcené bylinky. Zakapeme olivovým olejem. Promícháme a dáme uležet do chladu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno