Pažitka
Název:

Malinová zmrzka po francouzsku


Malinová zmrzka po francouzsku


Ingredience:
Ingredience:
maliny350 g
třtinový cukr85 g
bílky2 ks
smetana ke šlehání250 ml
limetový šťáva1 lžíce
vanilkový extrakt či dužina z vanilkového lusku1 lžíce
Postup přípravy:

Já nejim maliny...Nevim proč, ta chuť mě nějak nebaví. Ondra je ale zbožňuje, takže když nám jeho táta přivezl malin plnej kufr od auta, plán byl jasnej. Jde se zavařovat, péct a...tuhle zmrzku podle francouzskýho receptu od Julie Child, musíte taky vyzkoušet!

Maliny omyjeme, umixujeme a propasírujeme přes jemnej cedník. Do hladkýho pyré přidáme cukr a šleháme nebo mixujeme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak vmícháme limetovou šťávu a vanilkovej extrakt, kterej zmrzlinu nádherně provoní. Bílky si ušleháme do polotuha, po vyndání metliček by se špičky pěny měly ohýbat. Takhle ušlehaný bílky vmícháme opatrně do malinovýho pyré. Smetanu vyšleháme do tuha a jako poslední ji taky vmícháme do růžový dobroty. Směs nalijeme do mističek a dáme mrazit. Každou hoďku nebo hoďku a půl chodíme zmrzku promíchat nebo mixnout tyčákem, abychom uvnitř rozmělnili zmrzlý krystaly. To uděláme asi 3x - 4x a smetanově-malinovej zázrak je hotovej. Podáváme s čerstvým ovocem, k lívancům nebo do palačinek.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno