Název:Malinové brownies
Ingredience:
Ingredience: |
kvalitní čokoláda min. 55 % | 200 g |
změklé máslo | 100 g |
krupicový cukr | 180 g |
vejce | 4 s |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
hladká mouka | 60 g |
holandské kakao | 60 g |
nasekané vlašské ořechy | 50 g |
maliny | 150 g |
Postup přípravy:Na Apetit pikniku toto brownies sklidilo nevídaný úspěch. Krabičky s touto čokoládovou lahůdkou se prodaly, ani jsem nestačila mrknout okem. Jelikož u každé dobrůtky byla i ochutnávka, v očekávání jsem pozorovala, jaké reakce brownies vyvolá.
Mnozí se nejdřív hrozně soustředili, skoro až mračili, pak ale řekli: "Jéžišmarjá, to je výborný! Dvakrát!"
Recept jsem slíbila, a omlouvám se, že mi to trvalo tak dlouho. Měla jsem zkouškové a těžký test z hudební výchovy. Vše dopadlo dobře, a tak možná recept o brownies i zhudebním.
Často se mi také stává, že než se odhodlám nějaký recept zveřejnit, v různých variantách se objeví na různých internetových stránkách či v časopisech. Jsem si jistá, že jsou všechny tyto varianty výtečné, ale ta moj .. !! Upečte a posuďte sami.
Změklé máslo a cukr důkladně našleháme. Postupně ( po jednom ) přidáme vejce, rozpuštěnou čokoládu. Poté vanilkový extrakt, mouku, kakao a nasekané oříšky.
Předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím si nachystáme menší hluboký plech (32 x 22 cm).
Vyložíme jej pečícím papírem, který nejdříve zmačkáme a namočíme do vody. S papírem se nám tak bude lépe pracovat. :)
Těsto nalijeme na plech, zahladíme a vmáčkneme do něj maliny.
Pečeme 30 minut.
*Tajemství brownies spočívám v tom, že je sice upečené, ale tak, aby bylo uvnitř měkké.
V troubě to poznáte podle toho, že kraje trošku prasknou a na povrchu bude hladká krustička.
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno