Ingredience: | |
loupané mandle | 150 g |
čekankový sirup | 3 lžíce |
kokos | 50 g |
kokosový olej (máslo/ghí) | 50 g |
tvaroh bez laktózy | 150 g |
sladidlo | dle chuti |
mražené lesní ovoce | 200 g |
čekankový sirup | 4 lžíce |
agar či želatina | 3 lžíce |
Dnešní snídaně bez lepku a laktózy, která nejen že krásně vypadá, ale také skvěle chutná.
Necháme povolit kokosový olej. Mandle nasekáme na střední hrubost a promícháme s tukem, kokosem a sirupem. Směs natlačíme do formiček (nejlépe silikonových na muffiny). Dáme do chladu.
Na plotýnku dáme hrnek s troškou vody, ovocem, sirupem. Když se vše vaří, vmícháme želatinu do rozpuštění. Odstavíme z plotýnky.
Tvaroh vyšleháme se sladidlem a lžičkou dáme na korpus. Nalijeme ovoce a necháme nejlépe do druhého dne zatuhnout.
Podrobné info: