Pažitka
Název:

Mandarinkové řezy


Mandarinkové řezy


Ingredience:
Těsto:
vejce4 ks
cukr180 g
olej100 ml
vlažná voda150 ml
polohrubá mouka250 g
potravinářské barvivo dle potřeby
Krém:
smetana ke šlehání 33%2 ks
ztužovač šlehačky3 ks
zakysaná smetana2 ks
vanilkový cukr2 ks
Pudingová poleva:
pomerančový nebo multivitamínový džus1 l
šťáva z mandarinek (zbývající část dolít vodou)250 ml
vanilkový pudingový prášek3 ks
Dále budete potřebovat:
mandarinky v nálevu2 balení
Postup přípravy:

U nás doma máme moc rádi mandarinky v nálevu, tak jsem přemýšlela, co s nimi dobrého upéct. Vyšly z toho tyto smetanovo-mandarinkové řezy, které vám mohu jen doporučit.

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 15 minut "do růžova", zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme se dvěma ztužovačema. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, přidáme dva vanilkové cukry, jeden ztužovač šlehačky a dvě zakysané smetany. Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj připravený krém, okapané mandarinky a hezky uhladíme do roviny.

Nakonec si připravíme pudingovou polevu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém. Uvařenou pudingovou polevu nalijeme na připravený moučník a vidličkou jemně uděláme krouživými pohyby vzor, díky bílému krému pod pudingovou polevou. Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno