Pažitka
Název:

Mandarinkový dort


Mandarinkový dort


Ingredience:
Těsto:
vejce3 ks
cukr130 g
olej100 ml
vlažná voda100 ml
polohrubá mouka200 g
potravinářské barvivo (nemusí být) dle potřeby
Krém:
smetana ke šlehání 33%2 kelímky
ztužovač šlehačky3 ks
zakysaná smetana200 g
vanilkový cukr2 ks
Pudingová poleva:
pomerančový nebo multivitaminový džus1 l
vanilkový pudingový prášek3 ks
cukr2 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
Ostatní ingredience:
mandarinky v nálevu2 balení
Postup přípravy:

Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk můžete sledovat vždy od pondělí do pátku v 19,30 hod., kdo nestihl recept zapsat, najdete je na www.tvpaprika.cz.

A tady jeden receptík na víkend z televizního pořadu

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou kulatou formu na dort o průměru 25/26 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180 °C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme asi 15 minut “do růžova”, zdali je upečené těsto, vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme se dvěma ztužovačema. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, přidáme dva vanilkové cukry, jeden třetí ztužovač šlehačky a zakysanou smetanu. Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj část připraveného krému, okapané mandarinky, zase krém a hezky uhladíme do roviny.

Nakonec si připravíme pudingovou polevu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout předtím, než nalijeme na ovoce a krém. Uvařenou pudingovou polevu nalijeme na připravený moučník. Připravený dort uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.

Fotos: Katalin Sándor

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno