Těsto: | |
vejce | 2 ks |
moučkový cukr | 80 g |
olej | 80 ml |
mléko | 100 ml |
polohrubá mouka | 130 g |
Krém: | |
smetana ke šlehání | 500 ml |
vanilkový pudink za studena OLE | 2 ks |
ztužovač smetany | 2 ks |
Ostatní ingredience: | |
kompotované mandarinky | 2 balená |
nastrouhaná čokoláda na vaření | dle chuti |
Na víkend by to chtělo nějakou dobrotu, ale času je furt málo, že jo? Takže dneska mám pro vás zase moc dobrou rychlovku, která je za chvilku hotová.
Nejprve vymažeme a vysypeme hrubou moukou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Pak vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Nejprve si necháme okapat mandarinky, ale lák z nich nevyléváme, protože jej využijeme do krému. Do uzavíratelné dózy nalijeme lák z mandarinek, smetanu, přidáme pudingové prášky a ztužovače smetany (nic nemícháme). Dózu uzavřeme víčkem. Nádobou několikrát zatřepeme (zahrkáme) a hustý krém je připraven.
Jakmile je korpus vychladlý, poklademe ho mandarinkami, potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Nakonec ozdobíme ušlehanou šlehačkou pomocí cukrářského sáčku a ozdobíme zbývajícími mandarinkami. Takto připravený dortík necháme vychladit.
Podrobné info: