Těsto: | |
mletá skořice | špetka |
mandlová mouka nebo jemně mleté mandle | 150 g |
rostlinný tuk | 110 g |
hladká mouka | 150 g |
žloutek | 1 ks |
cukr moučka | 50 g |
mandlová tresť | dle chuti |
prášek do pečiva | 1/4 balíčku |
Krém: | |
máslo | 250 g |
cukr | 7 lžic |
holandské kakao CARLA | 2 lžíce |
mandlová moučka nebo jemně mleté mandle | 4 lžíce |
Dnes vám přináším velmi jemné a křehké mandlové cukrovíčko. Pro nás dospělé s perličkami a pro děti s podkovami a čuníkama.
Z uvedených surovin si připravíme těsto, ze kterého vykrajujeme požadované tvary. Dáme péct do trouby do zlatova.
Upečené kostičky potíráme slepujeme krémem.
Potíráme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni s trochou tuku. Používám čokoládu na vaření 44% od české čokoládovny CARLA Chocolate.
Na ozdobu použijeme kupované cukrářské zdobení, kuličky, nebo perleťový máček. Cukrové stříkané ozdoby používám od českého výrobce Cukrářské zdobení Richard Fagoš.