Ingredience (cca 1 plech menších sušenek): | |
prosátá hladká mouka | 20 g |
mandlová mouka | 30 g |
mandlové lupínky | hrst |
prosátý moučkový cukr + na posypání | 75 g |
rozpuštěné zchladlé máslo | 20 g |
bílek | 1 ks |
Francouzský recept na jemné mandlové cukroví Vám zpestří Vaši letošní sadu cukroví a navíc vypadá skvěle a ještě lépe chutná.
1. Rozehřejte troubu na 180°C. Plech vyložte pečícím papírem.
2. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mandlovou mouku a plátky mandlí. Přidejte máslo a bílek.
3. Pomocí kávové lžičky tvořte na plech malá kolečka. Pečlivě rozetřete. Takto postupujte až do spotřebování těsta.
4. Plech vložte do trouby a pečte cca 10 minut.
5. Po upečení přichází svižnější část. Nyní každé kolečko rychle obtočte přes kovovou trubičku nebo vařečku a nechte zchladnout. Takto zformujte všechna upečená kolečka. Na povrchu mohou trochu praskat a nezlomí se.
6. Pocukrujte prosátým moučkovým cukrem. Uložte do uzavíratelné nádoby a uchovejte v chladu. Lístky nejlépe chutnají s horkou čokoládou nebo šálkem čaje.
Podrobné info: