Pažitka
Název:

Mandlové vafle s čokoládovou omáčkou


Mandlové vafle s čokoládovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
změklé máslo125 g
vejce3 ks
hladká mouka120 g
kukuřičný škrob10 g
jemně mleté mandle/mandlová mouka50 g
mletá skořice1 lžička
kypřící prášek do pečiva1 lžička
vlažné mléko200 ml
Čokoládová omáčka:
smetana ke šlehání100 ml
kvalitní tmavá čokoláda (52%)100 g
Dále budete potřebovat:
šlehačka dle chuti
hoblinky čokolády dle chuti
Postup přípravy:

Po nějaké době jsem na snídani nachystala vafle. Původně jsem myslela na neděli, takové nedělní snídaně mám moc ráda, ale nakonec jsem to nemohla vydržet a vafle byly v sobotu. Taky je ovšem pravda, že doma bylo jen staré pečivo a vafle tudíž zabránily šarvátce na téma "kdo měl nakoupit či alespoň napsat seznam" (přiznám se bez mučení, že viníkem jsem byla já). Křupavé vafle s pořádným kopcem čerstvě ušlehané smetany a ještě teplou čokoládovou omáčkou tak nejen zachránily jedno manželství, ba dokonce i vysloužily pochvalu kuchařce.

Nejdříve si vyšleháme samotné máslo do pěny, poté po jednom zašleháme vajíčka (tady je důležité, aby vajíčka měla pokojovou teplotu, jinak se vyšlehané máslo může srazit). Opatrně vmícháme sypké suroviny, nakonec tenkým pramínkem vlijeme mléko a vymícháme hladké těsto. 

Dále postupujeme podle návodu na vaflovačiJá jsem na rozpálené plotýnky nalila malou naběračku těsta a vafle opékala dozlatova, asi sedm minut. Podáváme horké, dokud jsou křupavé.

Na čokoládovou omáčku si v rendlíku nebo v mikrovlnce ohřejeme smetanu téměř až k bodu varu, přelijeme jí nalámanou čokoládu, necháme chvilku odpočinout a metličkou rozmícháme dohladka.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno