Název:Mandlovo - kokosový cheesecake s mangovým rozvarem
Ingredience:
Ingredience na korpus: |
mandlová mouka | 75 g |
kokosová mouka | 25 g |
máslo | 100 g |
Náplň: |
mascarpone | 500 g |
domácí lučina | 100 g |
vejce | 2 ks |
citronová šťáva | 1 malá lžička |
Rozvar: |
velké oloupané mango | 1 ks |
celá skořice | 1 ks |
voda | 1 dcl |
Postup přípravy:Máte rádi smetanovo - ovocné cheesecaky? Jeden z mých dalších je s mascarpone a mangovým rozvarem. Mango je tropické ovoce, známé zdrojem vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. Obsahuje také málo tuku a sodíku, proto jsem ho zařadila právě do této dobroty, aby jsem v ní vyrovnala podíl tuku, který se již nachází ve smetanovém krému. Základ korpusu jsem vymyslela jako zdravější verzi z kokosové a mandlové mouky.
Máslo rozehřejeme a smícháme s moukami.
Formu vymažeme kouskem másla a vzniklé těstíčko umačkáme do formy.
Troubu předehřejeme na 150° a vložíme do ní formu s těstem na cca 10 minut.
Připravíme si náplň.
Mascarpone a lučinu vyšleháme s vejci a kapkou citrónové šťávy a polovinu vlijeme na předpečené těsto.
Oloupané a vypeckované mango nakrájíme na kostky a s 1- 2 dcl vody a celou skořicí rozvaříme (trvá to asi 20 minut).
Skořici vyjmeme a je-li potřeba, tak mango ještě trošku pomačkáme vidličkou.
Vlijeme třetinu rozvaru na náplň, na rozvar zbytek náplně a opakujeme postup ještě jednou.
Nakonec bude rozvar. Vložíme do trouby a pečeme cca 30-40 minut na 180°.
Po upečení necháme vychladnout a při podávání posypeme mletou skořicí.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno