Název:Mandlovo-lněné bezlepkové housky
Bezlepkový recept
Ingredience:
Ingredience: |
psyllium | 10 g |
vlažná voda | 150 g |
mandlová mouka Adveni Medical | 50 g |
mletá lněná semínka | 50 g |
sůl | špetka |
jedlá soda | špetka |
Postup přípravy:Další houska, tentokrát dle chuti Tomáše. Díky mandlím je trochu sladší, ale v kombinaci s lněnými semínky nepřipomíná sladkou buchtu. Zevnitř křupavá, uvnitř měkká, prostě perfektní houska!
Podobně, jako v receptu
na kaštanové housky, připravíme si nejprve gelovou hmotu z psyllia. Psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme, ať se přes noc vytvoří hustá lepkavá hmota. Suché suroviny zamícháme a přidáme k psylliu, důkladně vše zpracujeme. Houskové těsto rozdělíme na čtyři placaté a kulaté housky. Položíme je na plech s pečícím papírem a
pečeme 50 minut na 180 stupních na horkovzdušné funkci. Opět platí, že je musíte nechat úplně vychladnout.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno