Pažitka
Název:

Mandlový "jogurt" s hruškou, nektarinkou, vanilkou a probiotiky


Mandlový "jogurt" s hruškou, nektarinkou, vanilkou a probiotiky


Ingredience:
Ingredience:
loupané nesolené mandle134 g
mandlové mléko Provamel130 ml
nektarinka1 ks
hruška1 ks
probiotika biogaia - 5 kapek denní dávka dle potřeby
vanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
Postup přípravy:

Kdo si hraje nezlobí a já si hraji ráda a dezerty mě moc baví.
Tento dezert je velmi jednoduchý a snadný, hodí se pro chvíle, kdy není příliš času a potřebujeme rychlou výživnou svačinku. Množství chutí a variací je neomezené. V letních dnech je to velmi příjemné osvěžení.

K přípravě potřebujeme pouze loupané mandle, rostlinné mléko, ovoce a probiotika.

Pokud chceme mít jogurt hladší, mandle namočíme do mandlového mléka nebo vody. Jelikož jsem neměla příliš času, tak jsem zvolila jiný postup.

Mandle jsem rozsekala na prach, využívám sekací nádoby od tyčového mixéru, následně tyčovým mixérem vyšleháme rozsekané mandle společně s mandlovým mlékem, rozřízneme vanilkový lusk a vanilku z něj přidáme do směsi mandlí a rostlinného mléka, kdo chce, přisladí, ale já neměla potřebu, využívám přirozené sladkosti ovoce.

Vzniklý "jogurtový" krém naplníme do pohárků a na vrch dáme rozmixované pyré z hrušky a nektarinky a ozdobíme plátky nektarinek. Před podáním přidáme probiotika a zamícháme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno