Pažitka
Název:

Mandlový krém či tvaroh

tvaroh


Mandlový krém či tvaroh


Ingredience:
Ingredience:
mandle100 g
slunečnicová semínka40 g
kokosový olej bio70 g
mandlové mléko Provamel160 ml
citron - šťáva z něj1/2 ks
agáve sirup či jiné světlé sladidlo dle chuti
Postup přípravy:

Už delší dobu slibuji domácí mandlový tvaroh, či krém, který by šel použít jako náplň do dortu, přeliv či prostě jako klasický tvaroh. A konečně je tu. Musím říct, že mě velmi překvapil svojí chutí. Já jsem se jej rozhodla využít do dortu a jeho další možnosti využití budu rozhodně testovat dál.
Tvaroh krásně zatuhnul, můžeme jej použít na slepování sušenek, cukroví za studena kamkoliv nás napadne. Teplou variaci musím ještě vyzkoušet, i když se mi příčí ničit výživovou hodnotu a přijde mi to velká škoda, ale chápu, že někteří lidé díky potravinovým alergiím jinou možnost nemají. Každopádně slibuji, že se k němu ještě vrátím. A nyní jak na tento krém.

Jelikož jsem pospíchala, mandle jsem nemáčela, doporučuji, pokud chcete mít tvaroh hladký.
Já jsem zvolila jiný postup. V nástavci od tyčového mixéru jsem rozmixovala mandle společně se slunečnicovými semínky. Přidala jsem rozehřátý kokosový olej ve vodní lázni, šťávu z citronu a sladidlo dle chuti. Několikrát jsem vše společně rozmixovala tyčovým mixérem. Následně dáme připravený krém vychladit do lednice. Pokud budete používat až druhý den, použijte dózu s víčkem. 
Já jsem s krémem pracovala téměř ihned, byl v lednici krátkou dobu. Pokud by hodně zatuhnul, stačí jej nechat při pokojové teplotě, ale chvíli to potrvá.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno