Pažitka
Název:

Mandlový pribiňáček s papájou


Mandlový pribiňáček s papájou


Ingredience:
Ingredience:
polotučný tvaroh1 vaničk
smetana ke šlehání200 ml
mandlová drť (po výrobě mléka)50 g
xylitol1 lžíce
vanilková esence pár kapek
papája1 ks
Postup přípravy:

Dnes odpoledne u nás sněžilo, tak jsme si udělali malý tropický výlet. Kromě toho jsem v kuchyni vyzkoušela rovnou dvě novinky. Tou první je papája. Ovoce, které mimo jiné podporuje trávení a působí protizánětlivě. A druhou novinkou je xylitol - sladidlo, získávané z březové kůry, které je ovšem až o 40% méně kalorické než normální cukr.

Vyšleháme si smetanu, do které opatrně vmícháme tvaroh. Osladíme xylitolem, přidáme mandlovou drť a vanilkovou esenci. Vše dobře promícháme. Papáju oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky a rozmixujeme v hladké pyré. Vrstvíme do skleniček nejdříve lžíci papáji, poté pribiňák a zakončíme vrstvou papáje. Dezert dáme vychladit do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno