Ingredience: | |
polotučný tvaroh | 1 vaničk |
smetana ke šlehání | 200 ml |
mandlová drť (po výrobě mléka) | 50 g |
xylitol | 1 lžíce |
vanilková esence | pár kapek |
papája | 1 ks |
Dnes odpoledne u nás sněžilo, tak jsme si udělali malý tropický výlet. Kromě toho jsem v kuchyni vyzkoušela rovnou dvě novinky. Tou první je papája. Ovoce, které mimo jiné podporuje trávení a působí protizánětlivě. A druhou novinkou je xylitol - sladidlo, získávané z březové kůry, které je ovšem až o 40% méně kalorické než normální cukr.
Vyšleháme si smetanu, do které opatrně vmícháme tvaroh. Osladíme xylitolem, přidáme mandlovou drť a vanilkovou esenci. Vše dobře promícháme. Papáju oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky a rozmixujeme v hladké pyré. Vrstvíme do skleniček nejdříve lžíci papáji, poté pribiňák a zakončíme vrstvou papáje. Dezert dáme vychladit do lednice.
Podrobné info: