Pažitka
Název:

Mangovo kokosové lassi


Mangovo kokosové lassi


Ingredience:
Ingredience:
středně velké mango2 ks
bílý jogurt200 g
kokosové mléko160 ml
strouhaný kokos2 lžičky
med3 lžičky
sůl špetka
skořice špetka
mletý kardamon špetka
Postup přípravy:

Základem pro přípravu lassi, jež se zrodila v indické oblasti Paňdžáb, jsou jogurt a mléko smíchané s trochou vody, se solí a kořením. Tradičně se do základní varianty lassi přidával pro lepší chuť také mletý pražený římský kmín. Pokud je na lassi něco velmi sympatického, tak je to fakt, že si na své přijdou milovníci sladkého i ti, co dávají přednost jiným chutím. Připravit ho lze jemně slané, nebo sladké (i do této varianty však patří špetka soli).

Všechny ingredience dejte do mísy a tyčovým mixérem pořádně rozmixujte. Poté nalijte do skleniček, ozdobte mangem či posypte kokosem a podávejte.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno