Ingredience: | |
středně velké mango | 2 ks |
bílý jogurt | 200 g |
kokosové mléko | 160 ml |
strouhaný kokos | 2 lžičky |
med | 3 lžičky |
sůl | špetka |
skořice | špetka |
mletý kardamon | špetka |
Základem pro přípravu lassi, jež se zrodila v indické oblasti Paňdžáb, jsou jogurt a mléko smíchané s trochou vody, se solí a kořením. Tradičně se do základní varianty lassi přidával pro lepší chuť také mletý pražený římský kmín. Pokud je na lassi něco velmi sympatického, tak je to fakt, že si na své přijdou milovníci sladkého i ti, co dávají přednost jiným chutím. Připravit ho lze jemně slané, nebo sladké (i do této varianty však patří špetka soli).
Všechny ingredience dejte do mísy a tyčovým mixérem pořádně rozmixujte. Poté nalijte do skleniček, ozdobte mangem či posypte kokosem a podávejte.
Podrobné info: