Pažitka
Název:

Marináda na tofu

vegetariánský recept


Marináda na tofu


Ingredience:
Marináda č.1:
sojová omáčka2 lžíce
olivový olej2 lžíce
rajčatový protlak, pyré nebo kečup1 - 2 lžíce
česnek1/2 - 1 stroužek
bylinky a koření (např. bazalka, oregano, tymián, sušený česnek, pepř) dle chuti
Marináda č. 2:
sojová omáčka2 lžíce
oliový olej2 lžíce
hořčice1 lžíce
med1/2 - 1 lžíce
balsamico1/2 - 1 lžíce
česnek1 stroužek
Postup přípravy:

"Mám rád uzené tofu, ale nechutná mi to klasické natural", čtu denně. Jestli se v tom taky poznáváte, možná  jste ještě nezkusili tofu marinovat. Já bych si bílé tofu taky s chutí nepřikusovala k pečivu, ale když si ho předem naložím a pak se s ním v kuchyni pohraju, nejvíc si pochutnám.

Marinád jde vytvořit nespočet nebo tofu můžete prostě zakápnout na chvíli sojovkou, okořenit a i tak dosatane chuť.

Všechny suroviny smícháme a nakrájené tofu cca 2 hodinky marinujeme. Je docela rozdíl, zda marinujete tofu nakrájené na plátky nebo kostičky, protože v plátcích vždy zůstane trošku ,,bez chuti", ale krásně nasáklé kostičky milují všichni.
 
Pozn.: Tyto poměry vyhovují mě, ale chce to zkoušet a přijít na svoji nejoblíbenější kombinaci. Lze udělat marinádu pikantnější atp.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno