Ingredience: | |
hlíva ústřičná | 1 větší trs |
olivový olej | 100 ml |
hrubá mořská sůl | na naložení |
naložený zelený pepř | 15 g |
vinný ocet | cca 500 ml |
česnek | 3 stroužky |
tymián | 4 snítky |
Tak jsem zkusila marinovat hlívu a opravdu je to moc chutné. Chuťově mi to připomíná matesy.
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm postupně plátky očištěné hlívy, po dobu cca 5 minut. Osmažené houby vyjmeme z hluboké pánve a necháme na kuchyňské utěrce okapat. Houby osolíme a poklademe do ploché misky. Zrníčka naloženého zeleného pepře přelijeme horkou vodou, necháme namočené takto cca minutu. Necháme okapat a vidličkou pepř trochu rozmačkáme. Pak jej smícháme s octem a olejem, co nám zbyl. Pokrájíme česnek na plátky a nasekáme jej najemno. Přidáme otrhané lístky tymiánu a přidáme do pepřové marinády. Touto připravenou marinádou pokapeme ještě teplé plátky hlívy a misku s hlívou dáme na cca 5-6 hodin do chladu odležet. Houby po této době dáme na talířky, ozdobíme bylinkami a podáváme s opečenou bagetkou nebo opečeným chlebem. Moc dobré a i zdravé.
Podrobné info: