Pažitka
Název:

Marinovaná hlíva ústřičná se zeleným pepřem


Marinovaná hlíva ústřičná se zeleným pepřem


Ingredience:
Ingredience:
hlíva ústřičná1 větší trs
olivový olej100 ml
hrubá mořská sůl na naložení
naložený zelený pepř15 g
vinný ocetcca 500 ml
česnek3 stroužky
tymián4 snítky
Postup přípravy:

Tak jsem zkusila marinovat hlívu a opravdu je to moc chutné. Chuťově mi to připomíná matesy.

Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm postupně plátky očištěné hlívy, po dobu cca 5 minut. Osmažené houby vyjmeme z hluboké pánve a necháme na kuchyňské utěrce okapat. Houby osolíme a poklademe do ploché misky. Zrníčka naloženého zeleného pepře přelijeme horkou vodou, necháme namočené takto cca minutu. Necháme okapat a vidličkou pepř trochu rozmačkáme. Pak jej smícháme s octem a olejem, co nám zbyl. Pokrájíme česnek na plátky a nasekáme jej najemno. Přidáme otrhané lístky tymiánu a přidáme do pepřové marinády. Touto připravenou marinádou pokapeme ještě teplé plátky hlívy a misku s hlívou dáme na cca 5-6 hodin do chladu odležet. Houby po této době dáme na talířky, ozdobíme bylinkami a podáváme s opečenou bagetkou nebo opečeným chlebem. Moc dobré a i zdravé.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno