Pažitka
Název:

Marinované krůtí kostky dušené s mrkví


Marinované krůtí kostky dušené s mrkví


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa400 g
olivový olej2 lžíce
cibule1 ks
loupaná sekaná rajčata200 g
mrkev400 g
rozmarýn2 větvičky
kuřecí vývar400 ml
sušený tymián1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
třtinový cukr1 lžička
Na marinádu:
kvalitní červené víno200 ml
plocholistá petržel1 svazek
olivový olej2 lžíce
bobkový list2 ks
stroužek česneku3 ks
černý pepř10 kuliček
Na zjemnění omáčky.
máslo1 lžíce
hladká mouka1 lžíce
Příloha:
kuskus
Postup přípravy:

Tento recept si nejde zamilovat. Důležité je, že nezačnetete s vínem dřív než budete podlévat maso, protože vína používáme kvalitní.

Maso nakrájíme na větší kostky, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme.
Všechny suroviny určené na marinádu dáme do misky, česnek rozpůlíme, petrželku necháme vcelku. Přidáme maso, promícháme a v uzavřené nádobě marinujeme v chladu minimálně 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
Poté maso z marinády vyjmeme a řádně osušíme papírovou utěrkou.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat.
Vhodíme maso a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme rajčata, nálev z marinády, víno, přidáme rozmarýn, podlejeme vývarem a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a dusíme dalších 10 minut. Na závěr vhodíme kuličku z másla a mouky a necháme probublat.
Rozmarýn i petrželku vyjmeme. Podáváme s kuskusem nebo můžete i s chlebem.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno