Ingredience: | |
krůtí stehenní maso | 4 plátky |
zakysaná smetana | 1 ks |
vejce | 3-4 ks |
utřený česnek | 4 stroužky |
ostřejší hořčice | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
máslo | 4 plátky |
jemná strouhanka | 1 balení |
Díky této marinádě je maso šťavnaté a při pečení v troubě není vůbec vysušené. Jakmile tento recept na řízky jednou vyzkoušíte, budete ho určitě opakovat častěji.
Kuřecí maso osušíme., pokapeme citronovou šťávou a přes fólii mírně naklepeme.
Vejce rozšleháme a promícháme s jogurtem, utřeným česnekem a steakovou-nebo jinou hořčicí. Plátky kuřecího masa naložíme do marinády přes noc do lednice. Řízky druhý den pak obalujeme v jemné strouhance z toustů.
Plech vyplníme pečícím papírem a poklademe na něm obalené řízky. Na každý řízek položíme 1 plátek rozpuštěného másla.
Řízky pečeme pozvolna dozlatova ve vyhřáté troubě na 180 °C a 1 x obrátíme.
Šťavnaté řízky podáváme s lehkým bramborovým salátem nebo s kaší.