Pažitka
Název:

Marocká ostrá květáková polévka s mandlemi


Marocká ostrá květáková polévka s mandlemi


Ingredience:
Ingredience:
větší květák1 ks
olivový olej2 lžíce
mletá skořice1/2 lžičky
drcený římský kmín1/2 lžičky
mletý koriandr nebo lžička koření1/2 lžičky
chilli pasta harrisa2 lžíce
horký kuřecí nebo zeleninový vývar1 l
mandlové lupínky hrst
mořská sůl na dochucení
čerstvě mletý pepř na dochucení
Postup přípravy:

Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.

V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harisuu.Na mírném ohni restujeme do rozvonění cca 2 minuty. Mandlové lupínky si opražíme na suché, teflonové pánvi dorůžova. Květák očistíme, zbavíme košťálů, rozebereme na růžičky a přidáme do hrnce. Nezapomeneme přidat mandlové plátky, pár si jich necháme na finální ozdobu. Zalijeme vroucím vývarem. Vaříme asi 20 minut do změknutí květáku. Poté rozmixujeme dohladka. Dosolíme dle své chuti. Já nesolila vůbec.
Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno