Ingredience: | |
větší květák | 1 ks |
olivový olej | 2 lžíce |
mletá skořice | 1/2 lžičky |
drcený římský kmín | 1/2 lžičky |
mletý koriandr nebo lžička koření | 1/2 lžičky |
chilli pasta harrisa | 2 lžíce |
horký kuřecí nebo zeleninový vývar | 1 l |
mandlové lupínky | hrst |
mořská sůl | na dochucení |
čerstvě mletý pepř | na dochucení |
Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.
V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harisuu.Na mírném ohni restujeme do rozvonění cca 2 minuty. Mandlové lupínky si opražíme na suché, teflonové pánvi dorůžova. Květák očistíme, zbavíme košťálů, rozebereme na růžičky a přidáme do hrnce. Nezapomeneme přidat mandlové plátky, pár si jich necháme na finální ozdobu. Zalijeme vroucím vývarem. Vaříme asi 20 minut do změknutí květáku. Poté rozmixujeme dohladka. Dosolíme dle své chuti. Já nesolila vůbec.
Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.