Pažitka
Název:

Marocké citronové kuře s mátou


Marocké citronové kuře s mátou


Ingredience:
Ingredience:
celé kuře1 ks
Na marinádu:
menší cibule1 ks
prolisované stroužky česneku3 ks
mletá sladká paprika špetka
olivový olej2 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
máta1 hrstka
koriadr1 hrst
semínka koriandru1/2 lžičky
drcený kmín špetka
sůl špetka
pepř špetka
Příloha:
brambory
Postup přípravy:

Dneska je první den vánočních prázdnin a já se rozhodla po dlouhé době něco zase uvařit. Recept na dnešní jídlo jsem našla v jedné marocké kuchařce, kterou jsem měla pučenou od kamarádky. Hledala jsem něco jednoduchého a přitom dobrého a proto, když jsem viděla toto citronové kuře nemohla jsem udělat nic jiného, než ho připravit.
Kuře se peče tzv, na motýlka, to znamená, že je kuře na placku a tím pádem se nemusí tak dlouho péct/grilovat a nemůže se stát, že by bylo vysušené.
Koriandr společně s mátou při pečení krásně provoní celý byt a navodí u vás doma marockou atmosféru až se vám začnou sbíhat sliny. Ke kuřeti jsem udělala lehký salát a brambory, které jsem uvařila a po půl hodině pečení jsem je přidala k masu, aby mírně zezlátly.

  1. Kuře omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nebo nůžkami odstraníme páteř a vidlicovou kost. Kuře obrátíme prsíčky nahoru a dlaní ho roztahujeme tak, aby bylo co nejvíc ploché, můžeme ho zpevnit špejlemi nebo jehlicemi.
  2. Z napsaných přísad si uděláme marinádu, kterou kuře potřeme. Dáme péct do trouby, (nebo na rozpálený venkovní gril 30-40 minut z každé strany) dokud nebude dozlatova upečené, během pečení ho občas potřeme zbylou marinádou.
  3. Podáváme s čerstvou mátou a citronem. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno