Pažitka
Název:

Martinské rohlíčky


Martinské rohlíčky


Ingredience:
polohrubá mouka540 g
tuk na pečení360 g
smetana ke šlehání1 kelímek
sůl
Nádivka:
mleté vlašské ořechy150 g
mletý cukr150 g
bílek1 ks
rum trochu
vajíčko na potření
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi vlašské ořechy? Pak si upečte vynikající rohlíčky s ořechovou náplní. Jsou křehké a mají lahodnou náplň. Budou Vám mizet z talíře rychlostí blesku.

Do mísy dáme mouku, nastrouháme na struhadle tuk a nalijeme šlehačku. Vypracujeme vláčné těsto. Mezi tím smícháme ořechy s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku. Těsto rozdělíme na 6 dílů. Z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6-8 dílů. Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech (vyložený pečicím papírem) stočíme konce jako rohlíčky. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 15 minut dorůžova.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno