Pažitka
Název:

Máslová kuřecí prsíčka na žampionech a bílém víně


Máslová kuřecí prsíčka na žampionech a bílém víně


Ingredience:
Ingredience:
velké kuřecí prso nebo 3 malé (prsní řízky)2 ks
krémové žampiony250 g
velká žlutá cibule1 ks
suché bílé víno300 ml
čerstvé máslo150 g
čerstvě drcený pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi nebo v podstatě cokoliv.

Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.
V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.
Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.
Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi…v podstatě cokoliv. My jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno