Ingredience: | |
mleté maso (napůl vepřové a hovězí) | 400 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
česnek | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
zázvor | špetka |
kari | 1 lžička |
cibule | 1 ks |
nasekaná čerstvá petrželka | dle chuti |
vejce | 1 ks |
strouhanka | 3 lžíce |
Pyré: | |
kari fazole | 2 plechovky |
cibule | 1 ks |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
I úplně obyčejné jídlo může chutnat skvěle. Masové koule jsou toho důkazem, a když jako přílohu zvolíte netradiční fazolové pyré, jistě si pochutnáte.
Veškeré ingredience na masové koule spojíme, dobře promícháme a utvoříme koule, které upečeme v předem vyhřáté troubě nebo osmažíme na oleji či sádle.
Na oleji zpěníme cibuli, vyklopíme na ni obě konzervy, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Poté vše rozmixujeme.
Na talíři pokrm ještě můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.
Podrobné info: