Masové koule: | |
mleté hovězí maso | 120 g |
toustový chleba (nebo 12g střídky z žemle) | 1 plátek |
mléko | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
česnek | 1/2 stroužku |
provensálské bylinky | dle chuti |
Rajčatové ragú: | |
olej (řepkový) | 1 lžíce |
malá cibule | 1/2 ks |
celer | 20 g |
mrkev | 30 g |
rajský protlak | 1 lžička |
loupná drcená rajčata | 200 g |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
jemně pokrájená petrželka | 1 lžíce |
parmazán | dle chuti |
Polentová kaše: | |
voda | 150 ml |
mléko | 100 ml |
polenta (instantní) | 50 g |
sůl | dle chuti |
I přesto, že nejsem velký jedlík masa, si jednou za čas ráda dám kousek hovězího. Tělo si o to zkrátka řekne. A pokud není zrovna možnost dopřát si vynikající steak, připravím si nějakou zdravou dobrotu, kde sice chuť hovězího dominuje, ale je doprovázené zdravou složkou.
Bez zeleniny by to u mě zkrátka nešlo a přiznám se, že jsem dost nesvá, když mám jíst jakékoliv jídlo, v němž chybí ovoce nebo zelenina. Je to pro mě stejně samozřejmé, jako k dortu patří krém a do rybníka patří ryby. I když mamka uvaří ty nejlepší španělské ptáčky nebo si zrovna pochutnáváme na plněných bramborových knedlících, něco mi tam nehraje. Nejraději mám vyážené jídlo, v němž mám všechno, co mám ráda a bez výčitek si na něm pochutnám.