Pažitka
Název:

Masové kuličky


Masové kuličky


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso1 kg
sůl1 lžíce
cukr1 lžíce
voda200 ml
vejce2 ks
strouhanka5 lžic
větší cibule1 ks
česnek2 stroužky
sladká paprika dle chuti
čerstvý koriandr nebo petrželka dle chuti
olej dle potřeby
pepř dle chuti
Česnekový dip:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na bezva rychlou véču, na které si jistě pochutnáte!

Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici. 

Druhý den přidáme do masa vajíčka, strouhanku, na jemno nakrájenou cibuli, 2 utřené stroužky česneku, opepříme, dáme trochu sladké paprika a nasekaný čerstvý koriandr nebo petrželku. Celou směs pořádně promícháme.

Lžičkou nabereme vždy stejné množství směsi a děláme z ní kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a dáváme na plech potřený olejem. Pečeme asi 25 minut v troubě na 200°C.

Podáváme s česnekovým dipem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno