Ingredience: | |
mleté hovězí maso | 70 g |
cherry rajčátka | 3 ks |
štíhlá cuketka | dle potřeby |
nastrouhaný parmezán | 1 lžíce |
bazalka, tymián, oregano | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
olivový olej a olej na opékání masa | dle potřeby |
bazalkové pesto | dle potřeby |
Předkrm hodící se pro každou příležitost...
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Z cukety nakrájíme 4 tenounké podlouhlé plátky. V pánvi přivedeme vodu k varu a plátky cukety necháme vařit, dokud nezměknou a budou ohybné. Plátky cukety osušíme papírovou utěrkou.
Maso vyprátujeme (rozmělníme najemno) a ochutíme solí, pepřem a přiměřeným množstvím bylinek. Z masa vytvarujeme 4 kuličky, které opečeme na pánvi pokapané olejem. Opečené kuličky položíme na papírovou utěrku, osušíme z nich přebytečný tuk a obalíme v parmezánu.
Plátky cukety lehce osolíme. Na dřevěné párátko napíchneme jeden konec cukety (konec přidržujeme u párátka, aby se cuketa neprotrhla), napíchneme rajčátko, cuketu provlíkneme pod rajčátkem a napíchneme masovou kuličku. Opět podtočíme cuketu.
Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut pečeme.
Než se špízy rozpečou, rozředíme lžičku bazalkového pesta lžící extra panenského olivového oleje.
Podrobné info: