Pažitka
Název:

Masový špíz, pečené brambory, česnekový dip


Masový špíz, pečené brambory, česnekový dip


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta600 g
slanina200 g
paprika2 ks
středně velká cibule2 ks
klobása dle chuti
koření Gyros dle chuti
bylinky dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Česnekový dip:
bílý jogurt (zakysaná smetana) dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
Pečené brambory:
brambory500 g
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro Vás další recept z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Tuhle dobrotu prostě miluji.

Špízy připravíme tak, že na špejli nebo jehlu střídavě napícháme všechny ingredience, pak vše osolíme a opepříme a posypeme gyrosem, bylinkami. Do pekáčku dáme trochu oleje a vody, špízy naklademe vedle sebe a pečeme v troubě na 200 °C do hotova.

Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.

Nakonec připravíme dip z jogurtu nebo zakysané smetany. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme česnek.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno