Pažitka
Název:

Masový vývar s pečenou zeleninou

paleo, whole30


Masový vývar s pečenou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
maso (700 g kuřecího a 300 g hovězí kližky)1 kg
větší mrkev1 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
řapíkatý celer i s listy2 stonky
hladkolistá petržel1 menší svazek
nové koření5 kuliček
pepř10 kuliček
kardamom3 tobolky
sůl dle chuti
pažitka dle chuti
Pečená zelenina:
mrkev2 ks
menší cuketa1 ks
červená řepa1 ks
červená paprika1 ks
žlutá paprika1 ks
červená cibule1 ks
řapíkatý celer1 stonek
sůl špetka
drcený pepř špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Jestli někdo na světě dělá výborné polévky, tak moje babička. S přípravou si dokáže neuvěřitelně vyhrát, takže celková doba vaření se ve finále protáhne klidně i na pár hodin. Ovšem výsledek za to stojí! Někdy ani hrnec nestačí, a to nejsem příliš polévkový nadšenec. A jak říká moje babi, dobrá polévka je základ!! Takže když už, tak pěkně vývarovou z masa, se spoustou zeleniny a bylinek.

Maso dáme do většího hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Sebereme vzniklou pěnu, přidáme koření a pod pokličkou necháme tři hodinky lehce probublávat.

Hotovou polévku scedíme, maso nakrájíme na kousky.

Zeleninu, kterou budeme péct, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Všechno to osolíme, opepříme a zakápneme pořádnou dávkou olivového oleje. Při 200 stupních (dolní a horní ohřev) upečeme do měkka.

Na každý talíř naservírujeme trochu čistého vývaru, přidáme maso, pečenou zeleninu a dozdobíme posekanou petrželkou a pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno