Ingredience: | |
voda | dle potřeby |
kuřecí křídla | 600 g |
hovězí kližka | 300 g |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
mrkev | 2 ks |
řapíkatý celer i s listy | 2 stonky |
hladkolistá petržel | menší svazeček |
nové koření | 5 kuliček |
černý pepř | 10 kuliček |
sůl | dle chuti |
drcený pepř | dle chuti |
vejce | dle potřeby |
máslo | dle potřeby |
Masové vývary mám hodně v oblibě. Často a ráda kombinuji různé druhy masa, nejraději hovězí oháňku, kližku, jehněčí a kuřecí maso. Dlouhým a pomalým varem získá polévka silnou chuť, která spolu se zeleninou chutná báječně. Dnes jsem přidala i vaječné nudle.
Kuřecí i hovězí maso dáme do většího hrnce, přidáme petržel, očištěnou zeleninu, sůl. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, přičemž sebereme případnou pěnu. Nakonec přidáme koření a necháme asi 4 hodinky lehce probublávat.
Hotový vývar scedíme, maso, mrkev a celer ponecháme.
Každé vajíčko rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a na másle z obou stran osmažíme. Hotovou omeletku rozkrájíme na proužky.
Polévku podáváme s vařeným masem, zeleninou a vaječnými nudlemi. Dozdobíme petrželkou.
Podrobné info: