Pažitka
Název:

Matcha dort


Matcha dort


Ingredience:
Korpus:
střední jablko nastrouhané najemno1 ks
střední mrkev nastrouhaná najemno1 ks
vejce2 ks
špaldová mouka (typ 630)70 g
pohanková mouka30 g
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 lžičky
med2 lžíce
skořice1/2 lžičky
lístky meduňky na ozdobení
Krém:
polotučný tvaroh250 g
zakysaná smetana180 g
med2 lžíce
prášek čaje matcha2 g
Postup přípravy:

To si tak jednou za čas vyrazíte s kamarádkou na kávu do vaší oblíbené kavárny a zaujme vás tam dort, který se na první pohled tváří tak trochu zeleně. Ano, je to on, matcha dort. Po ochutnání jsem z něj byla nadšená, a když jsem nedávno zaregistrovala recept na tento dort, řekla jsem si, že ho musím vyzkoušet. Recept jsem si upravila dle svých možností a chutí a vyšel z toho bez nadsázky výborný dortík, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Nejprve si upečeme korpus. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Vyšleháme z bílků sníh. Žloutky vyšleháme s medem, přidáme najemno nastrouhané jablko a mrkev, obě mouky, prášek do pečiva a nakonec opatrně zamícháme bílky. Těsto vlijeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut.

Poté necháme korpus vychladnout a pak si nachystáme krém. V míse si smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, med a prášek čaje matcha. Vše vyšleháme do krému. Nakonec krém natřeme na korpus a necháme minimálně hodinu ztuhnout v lednici. Na závěr je možné trochu prášku čaje matcha nasypat na natřený krém. Před podáváním ozdobíme lístky meduňky.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno