Pažitka
Název:

Mazanec


Mazanec


Ingredience:
polohrubá mouka50 dkg
moučkový cukr10 dkg
kvasnice3 dkg
rozpuštěné vlažné máslo10 dkg
žloutek2 ks
sůl1/2 dkg
vanilkový cukr1 balíček
prášek do pečiva1 lžička
citronová kůra dle chuti
vlažné mlékocca 1/4 l
rozinky dle chuti
vejce na potření
spařené, oloupané a nasekané mandle na posypání
Ingredience:
Postup přípravy:

Na velikonočním stole by mazanec jistě neměl chybět....

Z trochu mléka, kvasnic a trochu cukru uděláme kvásek.
Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme. Necháme alespoň hodinu kynout, vytvoříme bochánek.
Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit - záleží na vaší troubě. Mazanec můžeme přikrýt alobalem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno